U bent nu hier: Home
  • > Isah toont maatschappelijke betrokkenhei...
 

Isah toont maatschappelijke betrokkenheid en schenkt AED’s

 Stichting AED Tilburg staat de komende jaren voor de grote uitdaging om de 10 jaar oude AED’s die in de gemeente hangen te vervangen. Stichting AED Tilburg werd 10 jaar geleden door een burgerinitiatief opgericht met het doel Tilburg hartveilg te maken.

De start was met één AED in de wijk de Blaak (destijds ook gesponsord door Isah) en nu 10 jaar later hangen er 140 AED’s in de gemeente Tilburg. Zo’n 1900 vrijwillige hulpverleners zijn opgeleid om te reanimeren en om een AED te bedienen. Bij een reanimatie melding kunnen zij opgeroepen worden om hulp te verlenen.

Isah is een internationaal softwarebedrijf én marktleider in de klantorder gestuurde industrie met haar hoofdkantoor in Tilburg. Isah Business Software is specifiek ontwikkeld voor de maakindustrie en vindt het belangrijk om stichting AED Tilburg te ondersteunen met de schenking van 6 nieuwe AED’s . Op deze manier toont Isah haar maatschappelijke betrokkenheid en helpt mee aan een betere overlevingskans van een te reanimeren slachtoffer.

Reanimatie is belangrijk omdat een slachtoffer die binnen 6 minuten kan worden gereanimeerd een overlevingskans van 50 tot 70% heeft. Daarom zijn er altijd meer hulpverleners nodig. U kunt hiervoor bij stichting AED Tilburg een gratis cursus volgen. Inschrijven kan via info@aedtilburg.nl