AED beheer/gebruik

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator, een AED, is een hulpmiddel bij basis reanimatie. De AED is een apparaat dat burgerhulpverleners kunnen inzetten bij een reanimatie. Uitsluitend bij een te defibrilleren hartritmestoornis wordt een schokopdracht gegeven. De AED is een belangrijk apparaat, maar vervangt niet de basis reanimatie. Directe reanimatie is altijd nodig om de tijd te overbruggen tot het ambulancepersoneel het overneemt.


Wat doet stichting AED Tilburg?

Stichting AED Tilburg is partner van HartslagNu en beheert daarom mede de HartslagNu database met de gegevens van de aangemelde AED’s uit de gemeente Tilburg. U moet ivm privacy altijd zelf uw AED aanmelden via een eigen gekozen wachtwoord. Bij problemen ondersteunen en adviseren wij u graag om de aanmelding geregeld te krijgen.

Stichting AED Tilburg helpt u graag bij de keuze van een AED, batterij, electroden en kasten. De hier aangeven AED met kast is de standaard die AED Tilburg adviseert. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden waar gebruik van gemaakt kan worden.

 

heartstart batterij electrode kast

 

Afbeelding: Philips Haertstart HS1 met batterij, electroden en kast.

 

Nadere informatie kunt u opvragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.